Welina mai i kā mākou mau pūnaewele!

Hoʻolei ʻia nā mea kīnā ʻole o Metal Valve -slag inclusions a me nā māwae

E loaʻa nā hemahema i kēlā me kēia hoʻolei ʻana.ʻO ka loaʻa ʻana o kēia mau hemahema e lawe mai i ka pōʻino huna nui i ka maikaʻi o loko o ka hoʻolei ʻana.ʻO ka hoʻoponopono ʻana i ka welding e hoʻopau i kēia mau hemahema i ke kaʻina hana e lawe mai i kahi kaumaha nui i ke kaʻina hana..ʻO ka mea nui, ʻoiai ʻo ka valve he mea hoʻoheheʻe ʻia i ka puʻu a me ka mahana, he mea nui ka paʻa o kona ʻano i loko.No laila, ʻo nā hemahema o loko o ka hoʻoheheʻe ʻana e lilo i mea hoʻoholo e pili ana i ka maikaʻi o nā castings.

ʻO nā hemahema o loko o ka hoʻoheheʻe ʻana o ka valve ka nui o nā pores, slag inclusions, shrinkage porosity a me nā māwae.

Eia ka hoʻolauna ʻana i kekahi o nā hemahema nui --slag inclusions a me nā māwae

(1) Hoʻokomo ʻia ke one (slag):

ʻO ka hoʻokomo ʻana i ke one (slag), i ʻike mau ʻia ʻo trachoma, he puka pōʻai ʻole ʻole a i ʻole i loko o ka hoʻolei ʻana.Hoʻohui ʻia ka lua me ke one hoʻoheheʻe a i ʻole ke kila kila, a ʻaʻole maʻamau ka nui.Hoʻākoakoa ʻia ma hoʻokahi a ʻoi aku paha nā wahi, pinepine ma luna.

Nā kumu o ke komo ʻana o ke one (slag):

Hoʻokumu ʻia ka hoʻokomo ʻana o ka slag ma muli o ke ʻano o ke kila discrete e komo ana i ka hoʻoheheʻe ʻana me ke kila hoʻoheheʻe ʻia i ka wā o ka hoʻoheheʻe ʻana a i ʻole ka ninini ʻana o ke kila hoʻoheheʻe.Hoʻokomo ʻia ke one ma muli o ka lawa ʻole o ka hoʻopaʻa ʻana o ka lua i ka wā o ka hana ʻana.Ke ninini ʻia ke kila hoʻoheheʻe ʻia i loko o ka lua, holoi ʻia ke one hoʻoheheʻe ʻia e ke kila hoʻoheheʻe ʻia a komo i loko o ka hoʻolei ʻana.Eia kekahi, ʻo ka hana kūpono ʻole i ka wā e hoʻoponopono ai a pani i ka pahu, a ʻo ke ʻano o ka nalowale o ke one ke kumu o ka hoʻokomo ʻana i ke one.

Nā ala e pale ai i ke komo ʻana o ke one (slag):

①Ke hoʻoheheʻe ʻia ke kila hoʻoheheʻe ʻia, pono e hoʻopau ʻia ka ʻūlū a me ka palau e like me ka hiki.Ma hope o ka hoʻokuʻuʻiaʻana o ke kila i hoʻoheheʻeʻia, pono e hoʻomahaʻia i loko o ka ladle, kahi i kūpono i ka lanaʻana o ke kila kila.

② ʻAʻole pono e hoʻohuli ʻia ka ʻeke hoʻoheheʻe o ke kila i hoʻoheheʻe ʻia, akā ʻo kahi ʻeke kīʻaha a i ʻole kahi ʻeke ninini lalo, i mea e pale ai i ka pala ma ka ʻaoʻao o luna o ke kila hoʻoheheʻe ʻia mai ke komo ʻana i ka lua hoʻoheheʻe ma ke kila hoʻoheheʻe. .

③ Pono e hana ʻia nā hana hoʻoheheʻe ʻana i ka wā e ninini ʻia ai ke kila hoʻoheheʻe ʻia e hōʻemi i ke kila kila e komo i loko o ka lua me ke kila hoʻoheheʻe.

④ I mea e hōʻemi ai i ka hiki ke hoʻokomo ʻia ke one, e hōʻoia i ka paʻa o ke one i ka wā e hoʻoheheʻe ai, e makaʻala ʻaʻole e hāʻule i ke one i ka wā e hoʻoponopono ai i ka lepo, a puhi i ka lua maʻemaʻe ma mua o ka pani ʻana i ka pahu.

(2) nā māwae:

ʻO ka hapa nui o nā māwae i loko o ka hoʻoheheʻe ʻana he mau māwae wela me nā ʻano like ʻole, ke komo ʻana a i ʻole ke komo ʻole, hoʻomau a i ʻole intermittent, a ʻo ka metala ma ka māwae he pōʻeleʻele a i ʻole he oxidation ili.

ʻElua kumu o nā māwae: ke kaumaha wela kiʻekiʻe a me ka deformation kiʻiʻoniʻoni wai.

ʻO ke koʻikoʻi wela kiʻekiʻe ke koʻikoʻi i hana ʻia e ka shrinkage a me ka deformation o ke kila hoʻoheheʻe ʻia i ka wela kiʻekiʻe.Ke ʻoi aku ke koʻikoʻi ma mua o ka ikaika a i ʻole ka palena deformation plastic o ka metala ma kēia mahana, e hiki mai nā māwae.ʻO ka deformation kiʻiʻoniʻoni wai ka hoʻokumu ʻia ʻana o ke kiʻiʻoniʻoni wai ma waena o nā hua o ke kila hoʻoheheʻe ʻia i ka wā paʻa a me ka crystallization.Me ka holomua o ka solidification a me ka crystallization, ua deformed ka wai film.Ke ʻoi aku ka nui o ka deformation a me ka wikiwiki deformation i kekahi palena, hiki mai nā māwae.Ma kahi o 1200-1450 °C ka pae wela o ka hana ʻana i ka pohā wela.

Nā kumu e hoʻomaka ai nā māwae:

ʻO ①S a me P nā mea i loko o ke kila he mau mea pōʻino e hiki ai i nā māwae.ʻO kā lākou eutectic me ka hao e hoʻemi i ka ikaika a me ka plasticity o ke kila hoʻolei i ke kiʻekiʻe wela, e hopena i nā māwae.

②ʻO ka hoʻokomoʻana i ka slag a me ka hoʻokaʻawaleʻana i ke kila e hoʻonui i ka manaʻo kaumaha, pēlā e hoʻonui ai i ka manaʻo o ka wela wela.

③ ʻOi aku ka nui o ka hōʻemi ʻana o ka laina o ka pae kila, ʻoi aku ka nui o ke ʻano o ka haʻihaʻi wela.

④ ʻOi aku ka nui o ka conductivity thermal o ke kila kila, ʻoi aku ka nui o ka ʻili o ka ʻili, ʻoi aku ka maikaʻi o nā waiwai mechanical wela, a ʻoi aku ka liʻiliʻi o ke ʻano o ka haʻihaʻi wela.

⑤ ʻAʻole maikaʻi ka hoʻolālā ʻana o ka hoʻolei ʻana i ka hana.No ka laʻana, liʻiliʻi loa ka fillet, ʻoi aku ka nui o ka ʻokoʻa o ka mānoanoa o ka pā, a he koʻikoʻi ke koʻikoʻi o ke koʻikoʻi, ka mea e hoʻohāhā ai.

⑥ ʻOi aku ka kiʻekiʻe o ka paʻa ʻana o ke one, a ʻo ka ʻae maikaʻi ʻole o ke kumu e pale ai i ka emi ʻana o ka hoʻolei ʻana a hoʻonui i ke ʻano o nā māwae.

⑦ ʻO nā mea ʻē aʻe e like me ka hoʻonohonoho kūpono ʻole o ka ninini ʻana i nā risers, ʻoi aku ka wikiwiki o ka hoʻoheheʻe ʻana o ka hoʻoheheʻe ʻana, ke koʻikoʻi nui i hana ʻia e ka ʻoki ʻana i nā risers a me ka mālama ʻana i ka wela e pili pū i ka hana o nā māwae.

I ka nānā ʻana i nā kumu a me nā kumu hoʻoikaika o nā māwae ma luna, hiki ke lawe ʻia nā hana kūpono e hōʻemi a pale aku i ka hiki ʻana mai o nā pōhā.

Ma muli o ka nānā ʻana i luna o nā kumu o ka hoʻolei ʻana, ʻimi i nā pilikia e kū nei, a lawe i nā hana hoʻomaikaʻi kūpono, hiki ke loaʻa kahi ala e hoʻoponopono ai i nā hemahema o ka hoʻolei ʻana, i mea e pono ai ka hoʻomaikaʻi ʻana i ka maikaʻi o ka hoʻolei ʻana.


Ka manawa hoʻouna: ʻAukake-11-2022