Welina mai i kā mākou mau pūnaewele!

Pehea e hana ai i nā kaʻina hana mālama valve Gate API

1. Wehewehe ʻana o ka valve
1.1 Wehe i nā kī paʻa o ka ʻaoʻao luna o ka pāpale, wehe i nā nati o nā kī ʻehā ma ka pāpale hoʻokiʻekiʻe, e hoʻohuli i ka nati o ka pahu pahu ma ka ʻaoʻao ʻākau e hoʻokaʻawale i ka pahu pahu mai ke kino pahu, a laila e hoʻohana i kahi mea hāpai e huki ai. ka papa ilalo a waiho ilalo.i kahi kūpono.E hoʻokaʻawale ʻia ka ʻāpana o ka ʻōpala no ka nānā ʻana.
1.2 Wehe i ke apo paʻa ma ke apo sealing o ke kino valve, a kaomi iho i ka pāpale me kahi mea hana kūikawā e hana ai i kahi āpau ma waena o ka uhi valve a me ke apo.A laila e wehe i ke apo quadruple ma nā ʻāpana.ʻO ka hope loa, e hoʻokiʻekiʻe i ka uhi pahu me ka puʻupuʻu valve a me ka disc valve mai loko aʻe o ke kino valve me kahi mea hana.Ma ke kahua mālama, e hoʻolohe i ka pale ʻana i ka pōʻino i ka ʻili o ka hui kīpē.
1.3 E hoʻomaʻemaʻe i loko o ke kino valve, e nānā i ke ʻano o ka ʻili o ka noho valve, a hoʻoholo i ke ʻano mālama.E uhi i ka valve i wehe ʻia me kahi uhi kūikawā a i ʻole uhi, a hoʻopaʻa i kahi sila.
1.4 Wehe i nā ʻūlū o ka pahu hoʻopiha ma ka pāpale.Hoʻokuʻu ʻia ka puʻupuʻu pahu a wehe ʻia ke kumu valve.
1.5 Wehe i nā ʻāpana o luna a me lalo o ke kiʻi diski, e lawe i waho i ka ʻaoʻao hema a me ka ʻākau, a mālama i ko lākou mau piko āpau āpau a me nā gaskets.E ana i ka mānoanoa o ka gasket a ho'opa'a.

2 Hoʻoponopono i nā ʻāpana like ʻole o ka puka puka API:
2.1 Pono e ho'ohehe'e 'ia ka ili hui o ka noho valve puka me kahi mea hana wili kūikawā (wili pu, etc.).Hiki i ka wili ke hoʻohana i ke one abrasive a i ʻole ka lole emery.ʻO ke ʻano hoʻi mai ka ʻāʻī a hiki i ka maikaʻi, a hope loa i ka poli.
2.2 Hiki ke hoʻopaʻa ʻia ka ʻili hui o ka disc valve e ka lima a i ʻole ka mīkini wili.Inā loaʻa nā lua hohonu a i ʻole nā ​​ʻauwai ma luna o ka ʻili, hiki ke hoʻouna ʻia i kahi lathe a i ʻole grinder no ka micro-processing, a hiki ke hoʻomaʻamaʻa ʻia ma hope o ka pae ʻana.
2.3 E hoʻomaʻemaʻe i ka uhi pahu a me ka hoʻopaʻa ʻana i ka sila, e wehe i ka ʻōpala ma nā paia o loko a me waho o ke apo kaomi packing, i hiki ke hoʻokomo pono ʻia ke apo kaomi i ka ʻaoʻao o luna o ka uhi valve, kahi kūpono no ke kaomi ʻana i ka hoʻopaʻa ʻana. .
2.4 E hoʻomaʻemaʻe i ka paʻi ʻana i loko o ka pahu pahu pahu pahu, e nānā inā maikaʻi ke apo o ka noho paʻa i loko, ʻo ke āpau ma waena o ka lua o loko a me ke koʻokoʻo e hoʻokō i nā koi, a ʻaʻohe pilikia ma waena o ke apo o waho a me ke apo. paia o loko o ka pahu hoopiha.
2.5 E hoʻomaʻemaʻe i ka ʻōpala ma ka ʻeke packing a me ka pā kaomi, a maʻemaʻe a paʻa ka ʻili.ʻO ka ʻokoʻa ma waena o ka lua o loko o ka gland a me ke koʻokoʻo e hoʻokō i nā koi, a ʻo ka pā waho a me ka mea hoʻopihapiha e hoʻokō i nā koi.
ʻAʻole pono ka pahu waiwai i nā jams, i ʻole e hoʻoponopono ʻia.
2.6 Wehe i ke kaula hinge.E nānā i ka paʻa o ka ʻāpana milo a paʻa ka nati.Hiki ke wili māmā ʻia i ke kumu o ka bolt e ka lima, a pono e hoʻololi ʻia ka pine.
2.7 E hoʻomaʻemaʻe i ka ʻōpala ma ka ʻili o ke kumu valve, e nānā inā piʻo a ʻaʻole paha, a hoʻopololei inā pono.Pono e paʻa ka ʻāpana thread trapezoidal, me ka haki ʻole a me ka pōʻino, a uhi ʻia me ka pauka kepau ma hope o ka hoʻomaʻemaʻe ʻana.
2.8 E hoʻomaʻemaʻe i ke apo quadruple, pono e maʻalahi ka ʻili.ʻAʻole pono e loaʻa nā burrs a i ʻole nā ​​curl o nā papa pālahalaha.
2.9 Pono e hoʻomaʻemaʻe ʻia nā kī hoʻopaʻa a pau, pono e piha a maʻalahi ka nati, a e uhi ʻia ka ʻāpana o ke kaula me ka pauda kepau.

2.10 E hoʻomaʻemaʻe i ka nati a me nā bearings i loko:
①Wehe i ka nati laka nati a me ka wili hoʻopaʻa o ka hale, a wehe i ka wili laka ma ka ʻaoʻao kūʻē.
②Wehe i ka hua o ka valve stem nut, bearing, disc spring, a hoʻomaʻemaʻe me ka aila ʻaila.E nānā i ka ʻōwili manuahi ʻana o ka bearing a i ʻole nahā ka puna diski.
③E hoʻomaʻemaʻe i ka ʻōpala valve, e nānā inā maikaʻi ke ʻano o ke kaula trapezoidal o loko, a ʻo ka wili hoʻopaʻa me ka pūpū e paʻa a hilinaʻi.Pono ka lole o ka bushing e hoʻokō i nā koi, i ʻole e hoʻololi ʻia.
④ E uhi i ka bearing me ka pata a hoʻokomo i loko o ka nati.Hoʻohui ʻia nā puna diski e like me ka mea e pono ai a hui hou ʻia ma ke kaʻina.ʻO ka hope, e hoʻopaʻa me ka nati laka, a laila e hoʻopaʻa paʻa me ka wili.

3 Huipuia o ka puka puka
3.1 E hoʻokomo i nā disc valve hema a me ka ʻākau ma ke apo hoʻopaʻa pahu valve a hoʻopaʻa iā lākou me nā maʻa o luna a me lalo.Pono e hoʻokomo ʻia ka loko i ka luna honua, a pono e hoʻohui ʻia ka gasket hoʻoponopono e like me nā kūlana mālama.
3.2 E hoʻokomo i ka pahu pahu me ka disc valve i loko o ka noho valve no ka nānā ʻana.Ma hope o ka hoʻopili ʻana o ka disc valve a me ka ili hoʻopaʻa noho valve, e ʻike pono ʻoi aku ka kiʻekiʻe o ka ʻili o ka valve disc sealing ma mua o ka noho valve sealing surface a hoʻokō i nā koi o ka maikaʻi.Inā ʻaʻole, pono e hoʻoponopono ʻia ka top universal.E hoʻoponopono i ka mānoanoa o ke kinoea a hiki i kona kūpono ʻana, a hoʻopaʻa iā ia me kahi pahu hoʻihoʻi ʻole e pale aku i ka hāʻule ʻana.
3.3 E hoʻomaʻemaʻe i ke kino valve, e hoʻomaʻemaʻe i ka noho valve a me ka disc valve.A laila e hoʻokomo i ka ʻōpuʻu valve me ka disc valve i loko o ka noho valve, a hoʻokomo i ka uhi valve.
3.4 E hoʻokomo i ka hoʻopili sila ʻana ma ka ʻāpana hoʻopaʻa paʻa ponoʻī o ka pāpale e like me ka mea e pono ai.Pono ka ʻōlelo kikoʻī a me ka helu o nā huli e kūpono i ke kūlana maikaʻi.
3.5 E hōʻuluʻulu i nā apo ʻehā ma ke kaʻina, a e hoʻohana i ke apo paʻa e paʻa i luna e pale ai i ka hāʻule ʻana, a e hoʻopaʻa i ka ʻupena o ka pahu hoʻokiʻekiʻe.
3.6 E hoʻopiha i ka pahu pahu pahu e hoʻopaʻa ai i ka pahu me ka hoʻopili e like me nā koi, e hoʻokomo i loko o ka ʻili waiwai a me ka pā kaomi, a nānā pono me ka hinge screw.
3.7 E hoʻouka hou i ke kiʻi uhi pahu, e hoʻohuli i ka nati o ka pahu valve luna i mea e hāʻule ai ke kiʻi ma luna o ke kino valve, a hoʻopaʻa iā ia me nā kī hoʻopili e pale aku i ka hāʻule ʻana.
3.8 E hoʻokomo i ka mea hoʻokele uila valve;pono e hoʻopaʻa ʻia ka uea luna o ka ʻāpana pili i mea e pale aku ai i ka hāʻule ʻana, a e hoʻāʻo me ka lima inā hiki ke loli ka hoʻololi.
3.9 Akaka, paʻa a pololei nā hōʻailona valve.Ua piha a maopopo nā moʻolelo mālama;a ua kūpono ka ʻae ʻana.
3.10 Ua hoʻopau ʻia ka insulation o nā paipu a me nā kiwi, a hoʻomaʻemaʻe ʻia ke kahua mālama.

ʻO ke kūlana maikaʻi o ka mālama ʻana i ka puka pā
1 kino kiwi:
1.1 ʻAʻole pono ke kino o ka valve me nā pōʻino e like me nā ʻōhū, nā māwae a me ka ʻūhū ʻana, a pono e mālama ʻia i ka manawa ma hope o ka ʻike ʻia.
1.2 ʻAʻohe ʻōpala i loko o ke kino valve a me ka pipeline, a ʻaʻole keakea ʻia ka puka komo a me ka puka.
1.3 Pono ka plug ma lalo o ke kino valve e hoʻopaʻa pono i ka sila a ʻaʻohe leaka.

2 kumu:
2.1 ʻAʻole ʻoi aku ka nui o ka curvature o ke kumu valve ma mua o 1/1000 o ka lōʻihi piha, i ʻole e hoʻoponopono ʻia a hoʻololi ʻia paha.
2.2 Pono ke ʻano o ka ʻāpana trapezoidal o ke kumu valve, me ka ʻole o nā hemahema e like me ka haki ʻana a i ʻole ka haki ʻana, a ʻaʻole ʻoi aku ka nui o ka lole ma mua o 1/3 o ka mānoanoa o ke kaula trapezoidal.
2.3 He laumania ka ʻili a ʻaʻohe ʻōpala, a ʻaʻole pono ke ʻino ʻino a me ka delamination o ka ʻili ma ka ʻāpana pili me ka sila packing.Inā ʻoi aku ka hohonu o ka helu corrosion ma mua o 0.25 mm, pono e hoʻololi ʻia.Pono ka hoʻopau ʻana ma luna o ▽6.
2.4 Pono e paʻa ke kaula hoʻohui, a paʻa pono ka pine.
2.5 Ma hope o ka hui ʻana o ke koʻokoʻo a me ka hua ʻoki lāʻau, pono lākou e hoʻololi maʻalahi, a ʻaʻohe pilikia i ka hahau holoʻokoʻa.Pono e uhi ʻia ke kaula me ka pauka kepau no ka lubrication a me ka pale.

3 packing sila:
3.1 Pono ke kaomi a me ka mahana o ka packing i hoʻohana ʻia i nā koi o ka medium valve, a pono e hui pū ʻia ka huahana me kahi palapala hōʻoia a i ʻole ka hōʻike hōʻike pono.
3.2 Pono nā ʻōlelo kikoʻī e hoʻokō i nā koi nui o ka pahu sealing, a ʻaʻole pono e hoʻololi ʻia e nā packing oversized a undersized.Pono ke kiʻekiʻe e hoʻopili ai me ka nui o ka valve.
pono ʻīniha, a pono e waiho i kahi palena wela.
3.3 Pono e ʻoki ʻia ka mea hoʻopili i kahi ʻano oblique me kahi kihi o 45°.Pono e hoʻokaʻawale ʻia nā hui o kēlā me kēia apo e 90°-180°.Pono ka lōʻihi o ka paʻi ʻana ma hope o ka ʻoki ʻana, a ʻaʻohe wahi ākea a i ʻole superposition ma ke kikowaena i waiho ʻia i loko o ka pahu meaʻai.
3.4 Pono ke apo o ka noho packing a me ka huehue packing i ke kulana maikai me ka pulupulu ole, e maemae a maalahi ka loko o ka pahu packing, he 0.1-0.3 mm ka hakahaka ma waena o ke kookoo puka a me ke apo noho, ʻaʻole ma mua o 0.5 mm.ʻO ka ʻokoʻa ma waena o ka paia o loko o ka pahu meaʻai he 0.2-0.3 mm, a ʻaʻole ʻoi aku ka nui ma mua o 0.5 mm.
3.5 Ma hope o ka hoʻopaʻa ʻia ʻana o nā bolts hinge, pono e hoʻopaʻa ʻia ka pā kaomi a paʻa pono ka ikaika paʻa.Pono e kūlike ka puʻupuʻu a me ka puka o loko o ka pā kaomi me ka ʻae a puni ke kumu valve.Pono ka 1/3 o kona ana kiʻekiʻe o ka ʻeke packing i kaomi ʻia i loko o ke keʻena packing.

4 Nā ʻili e hoʻopaʻa ʻia ana ma ka puka ʻīpuka API:
4.1 Ma hope o ka mālama ʻana, ʻaʻohe wahi a me nā ʻāwīwī o ka pahu valve a me ka noho hoʻopaʻa ʻana o ka valve, ʻoi aku ka nui o ka ʻāpana pili ma mua o 2/3 o ka laulā wehe o ka valve, a ʻo ka pau ʻana o ka ʻili e hiki i ▽10 a ʻoi aʻe.
4.2 E hōʻuluʻulu i ka disc valve hoʻāʻo.Ma hope o ka hoʻokomo ʻia ʻana o ka disc valve i loko o ka noho valve, e hōʻoia i ka 5-7 mm kiʻekiʻe o ke kumu valve ma mua o ka noho valve e hōʻoia i ka pani paʻa.
4.3 I ka hui ʻana i nā disc valve hema a me ka ʻākau, pono e maʻalahi ka hoʻoponopono ponoʻī, a ʻo ka mea anti-dropping pono e paʻa a hilinaʻi.

5 Puka Nut:
5.1 Pono ke kūlana maikaʻi o ke kaula o loko, ʻaʻole pono e haki ʻia a i ʻole nā ​​​​buckles maʻamau, a ʻo ka hoʻopaʻa ʻana me ka pahu o waho e hilinaʻi ʻia a ʻaʻohe hemo.
5.2 Pono nā ʻāpana halihali a pau i ke kūlana maikaʻi a e hoʻololi maʻalahi.ʻAʻohe māwae, ʻōpala, ʻili kaumaha a me nā hemahema ʻē aʻe ma ka ʻili o ka ʻaʻahu o loko a me nā pōlele kila.
5.3 ʻAʻohe māwae a me ka deformation o ka puna disc, i ʻole e hoʻololi ʻia.3.5.4 ʻAʻole e wehe ʻia nā wili hoʻopaʻa ma ka ʻili o ka nati laka.ʻO ka ʻōniʻoniʻo kaʻa kaʻa kaʻa, a ua hōʻoia ʻia ka ʻae axial akā ʻaʻole ʻoi aku ma mua o 0.35 mm.


Ka manawa hoʻouna: Jun-03-2019